Netwerk

Sociaal wijkteam Vlaardingen Ambacht

Nederland Nederland

Hoe werkt het wijkteam?

Een medewerker van het wijkteam probeert uw vragen meteen te beantwoorden zodat u zelf weer verder kunt of regelt de nodige hulp vanuit het wijkteam. Ook kan praktische ondersteuning, veelal vanuit het welzijns- of vrijwilligerswerk, worden geleverd. Wanneer intensieve, specialistische en/of langdurige zorg nodig is, worden daarvoor zo snel mogelijk de juiste zorg- en dienstverleners ingeschakeld.

U kunt de professionals van het sociale wijkteam natuurlijk ook aanspreken als u ze tegenkomt. Ze werken in uw buurt, houden daar inloopspreekuren, zijn wekelijks aanwezig op scholen en gaan regelmatig langs bij verenigingen en buurtcentra.

Voor medische vragen of klachten over uw gezondheid blijft uw huisarts uw aanspreekpunt.

Eén gezin, één plan, één contactpersoon

Is er meer aan de hand en is er meer begeleiding of zorg nodig? Dan krijgt u een afspraak met een vaste professional van uw sociale wijkteam. Deze professional (de contactpersoon) gaat met u – en met gezinsleden of andere huisgenoten – in gesprek over uw situatie en wat er nodig is om die te verbeteren. Samen bepaalt u wat u zelf kunt doen, wat u kunt vragen aan familieleden en bekenden en waarvoor u zorg- en dienstverleners nodig hebt.

U hoeft maar één keer uw verhaal te doen. Uw contactpersoon zorgt voor de afstemming met andere professionals. Hierbij wordt alleen die informatie gedeeld die nodig is om u te kunnen helpen.

De sociale wijkteams werken op basis van een privacy- en een klachtenreglement.

De Sociale Wijkteams Vlaardingen, samen voor elkaar

Hoe zijn wij te bereiken?

De vier teams van Sociale Wijkteams Vlaardingen zijn allemaal te bereiken via één centraal telefoonnummer: 010-473 10 33, op werkdagen van 11.00-17.00 uur. Belt u dit nummer buiten deze tijd? Dan hoort u welk nummer u kunt bellen als er sprake is van een crisissituatie.

E-mail: info@socialewijkteamsvlaardingen.nl

Wijkspreekuren Sociaal wijkteam Vlaardingen Ambacht:

dinsdag van 11.00-13.00 uur, donderdag van 15.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00-11.00 uur